Feestjes

Het huisje was een prima plekje voor het organiseren van een feestje. Mijn allereerste feestje met meisjes, dansen, alcohol en roken werd daar georganiseerd.
We waren zo stom om de lege flessen (brandy???) te laten staan en toen ik de volgende dag uit school kwam, waren mijn ouders vreselijk kwaad omdat we rum-cola’s gedronken hadden.
Ik was in die tijd verliefd op Betty Bosma een dochter van een grote hereboer uit Buitenpost die in een parallel klas op de MMS (Middelbare Meisjes School). Zij ging niet vaak op de fiets naar school, maar met de trein en de bus. Ik stond dan vaak bij het station op tijden dat zij aan zou komen om een glimp van haar op te vangen.
In een winter reed ik ’s avonds wel samen met haar baantjes op de ijsbaan. Het is nooit verder gekomen dan handjes vasthouden. Maar het was wel het eerste meisje waar ik echt verliefd op was.
Op het bewuste feestje in mijn schuurtje was ook Nans Rosier een zoon van een prominente middenstander uit Dokkum. Nans was blijven zitten en dus een jaar ouder en had een snelle brommer. Hij was of werd ook verliefd op Betty B. maar heeft het wel doorgezet. Ze speelden “aanrandertje” in het park van Buitenpost met het gevolg dat Betty op haar 18 jaar zwanger was en met Nans moest trouwen.
Nans was bevriend met Bauke Hellinga een goede volleyballer die inde landelijke competitie speelde. Bauke was ook op het feestje waar hij mijn zus Jolanthe versierde en waar hij jarenlang verkering heeft gehad. Totdat wij naar Leeuwarden verhuisden.